کد خبر 1303742
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۸
موشک هایپرسونیک جدید روسیه؛ کابوس ناتو

یک نشریه آمریکایی در یک مطلب تحلیلی امروز سه‌شنبه موشک‌های هایپرسونیک جدید روسیه را کابوس ناتو توصیف کرده است.

به گزارش مشرق، یک نشریه آمریکایی در یک مطلب تحلیلی امروز سه‌شنبه موشک‌های هایپرسونیک جدید روسیه را کابوس ناتو توصیف کرده است.

نشریه «نشنال اینترست» در آغاز این مقاله، در توضیح درباره موشک‌های هایپرسونیک به موشک‌های قاره‌پیمای «آوانگارد» اشاره کرده و یادآوری می‌کند که روسیه از این موشک هنگام خطابه سالانه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه رونمایی کرده است.

روسیه سپس در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۰ چندین بار یک موشک کروز مافوق صوت یا هایپرسونیک به نام « زیکرون» را آزمایش کرد.

«الکسی رایووروچکو»، معاون وزیر دفاع روسیه جمعه گذشته اعلام کرد که موشک زیکرون ۳M۲۲ که در جریان آزمایش‌های طراحی از یک کشتی شلیک شد توانست به سرعتی بالای ۸ ماخ دست پیدا کند. در جریان آزمایش دیگری در ماه نوامبر بود که همان کشتی  در دریای سفید به سمت هدفی در ۴۵۰ کیلومتر دورتر شلیک کرد و به سرعت بالای ۴ ماخ رسید.

نشریه نشنال‌اینترست نوشته گزارش‌ها حاکی است زیکرون قادر است به سرعت حول و حوش ۹ ماخ برسد. این موشک برای حمله هم به اهداف زمینی و هم اهداف دریایی طراحی شده است. اواخر ماه دسامبر گزارش شد نیروی دریایی روسیه به زودی زیردریایی‌های خودش را به موشک‌های ۳M۲۲ مجهز خواهد کرد.

روسیه مهرماه سال جاری اعلام کرد برای اولین بار از یک زیردریایی، موشک کروز زیکرون را شلیک کرده است.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای روز ۱۲ مهر اعلام کرده بود که زیردریایی «سورودوینسک» هنگام استقرار در دریای «بارنتز» این موشک را شلیک کرده و مواضع انتخاب‌شده را هدف قرار داده است.

برخی از کارشناسان غربی گفته‌اند که قدرت مانور، سرعت و برخی قابلیت‌های دیگر موشک‌های هایپرسونیک موجب می‌شود رصد و انهدام این موشک‌ها دشوار باشد.

روسیه یک ماه قبل‌تر در سالروز تولد ولادیمیر پوتین موشک زیکرون را از یک کشتی آزمایش کرده بود. رئیس‌جمهور روسیه پیش از این اعلام کرده بود، با توجه به افزایش تحرکات کشورهای غربی در قطب شمال، مسکو در نظر دارد حضور نظامی در این منطقه را تقویت کند.

«ولادیمیر پوتین» طی سخنرانی که در مارس سال ۲۰۱۸ انجام داده بود، گفته بود موشک‌های فراصوت بخشی از تسلیحات نسل جدید این کشور هستند که می‌توانند تقریبا هر نقطه‌ای را در جهان هدف قرار داده و از سپر موشکی ساخت آمریکا نیز عبور کنند.

شهریورماه سال جاری نیز صنایع دفاع روسیه از آزمایش موفقیت‌آمیز جدیدترین موشک بالستیک قاره‌پیمای تولید شده توسط شرکت صنایع جنگ‌افزاری این کشور خبر داد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه اخیراً در نهمین «کنفرانس مسکو درباره امنیت بین‌المللی» گفت که مسکو در پاسخ به استفاده از بمب اتمی و دیگر سلاح‌های کشتارجمعی علیه روسیه یا متحدانش، حق خود را برای توسل به سلاح‌های اتمی محفوظ می‌دارد.

طی سال‌های اخیر روسیه بارها درباره تحرکات آمریکا برای استقرار سامانه‌های سپر دفاع موشکی و نظامی کردن فضا به منظور مقابله با این کشور هشدار داده است.

پایگاه هیل نزدیک به کنگره آمریکا به تازگی در گزارشی تصریح کرد علاوه بر روسیه، سایر کشورها هم به دنبال ساخت سلاح‌های هایپرسونیک هستند. سرعت حرکت این سلاح‌ها در فضا پنج برابر سرعت صوت است.

در هفته‌های گذشته رسانه‌ها گزارش داده‌اند چین هم اقدام به آزمایش یک موشک هایپرسونیک کرده است. با آنکه چین اصرار دارد آزمایش‌های انجام‌شده در طول ۳ ماه گذشته مربوط به تست یک سامانه قابل بازیافت فضایی است داده‌های منتشر شده توسط رسانه‌های غربی از آزمایش یک سیستم پرتاب تسلیحاتی کم‌نظیر در دنیا خبر دادند. پرتاب این موشک نگرانی و غافلگیری آمریکا را به همراه داشت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    یعنی سامانه هایی مثل ریم،تاد یا s400 هم نمی‌توانند این رو بزنند
  • صادق IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
    2 0
    در تمام طول مقاله اسم موشک رو اشتباه نوشتین zircon درسته که از عنصر زیرکونیوم میاد. که شما همشو نوشتین زیکرون!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس